fbpx

FLYGINFORMATION

Flyginformation

Reguljärtrafiken på Sagadal flygplats påbörjades i början av 1970-talet med två turer varje vardag sträckan Vilhelmina-Strömsund-Sundsvall. Flygbanan har byggts ut vid ett par tillfällen och antalet turer har hela tiden ökat. I dag passerar cirka 16.000 personer vår flygplats årligen. Och fler lär det bli inom en inte alltför avlägsen framtid. Flygplatsen står nämligen i begrepp att byggas ut inom de närmaste åren, med bland annat en förlängning av start- och landningsbana.

 

Flygplatsen – regionens knutpunkt

South Lapland Airport är den enda i området och en viktig förutsättning för att kunna hålla den kreativa företagarandan vid liv. Liksom att göra vårt fantastiska landområde tillgängligt för fler turister. Fjäll- och vildmarksturismen i Sverige är bara i början av sin utveckling och det finns både potential, skönhet och livskvalitet för de entreprenörer, företag, kommuner, investerare och privatpersoner som vågar och vill komma hit!

 

Fakta

Parkeringsplatsen är kostnadsfri och har cirka 50 platser. Vi har bagageröntgen och metalldetektor. Lokalerna är anpassade för chartertrafik med modern bagagehantering.

Höjd över havet: 337 meter
Koordinater: N643443 E165023
Banor: 10/28 1500m Asfalt med Banljus och PAPI
Ägare: South Lapland Airport AB
Tornet radiofrekvens: 122.55 MHz

Navigering radiofrekvens:

  • NDB: 406.0 kHz NV
  • NDB: 328.0 kHz DK
  • DME: 109.90 MHz INV

Reguljär trafik: 11/vecka till Arlanda. Restid 2 timmar. Operatör: Amapola flyg AB

 

 

Synpunkter, förbättringsförslag, händelserapport 

Klicka nedan för att komma till formuläret